خانه های آینده احتمالا خود را تعمیر خواهند کرد
تلاش برای ساخت خانه هایی که بتوانند خود را تعمیر کنند. مالکیت خانه در دوران کنونی کار چندان آسانی نیست. چرا که قیمت خانه بالا بوده و تعمیر و نگهداری از آن کارپرهزینه و مستلزم اختصاص وقت است.اما اگرخانه ای داشته باشید که بتواند خود را تعمیر نماید، چه اتفاقی می افتاد؟
چه اتفاقی می افتاد اگر دیگر نیازی به جایگزینی قطعات ترک خورده، رنگ آمیزی بیرون ساختمان و یا ایجاد سوراخ روی دیوارها نبود.
اگر چنین چیزی حقیقت داشته باشد عالی خواهد بود ولی ساخت خانه هایی با مصالح زنده در حال انجام است. این خانه ها کمتر نیاز به نگهداری خواهند داشت و آسیبی به مواد و مصالح خانه وارد نخواهد گردید.
موسسۀ دارپا (DARPA) که مسئول بخش نوآوریهای ایالات متحده و بررسی فناوریهای جدید این کشور را بر عهده دارد، در سال گذشته طرحی دریافت نمود که منجر به تولید انواع جدید از مصالح ساختمانی زنده میشد. این موسسه در کمک به ساخت و اجرای اختراعات رکورددار است و بیشتر به خودروهای اینترنتی و خودران معطوف میباشد.
این موسسه به مزایای مواد بیولوژیکی نظیر مرجان، پوست درخت و چرم اشاره دارد. این مواد میتوانند در بسیاری از نقاط رشد کنند، خود را تعمیر نمایند و به محیط اطراف خود پاسخ مناسبی بدهند. بهترین نوع فولاد یا بتنی که در یک آسمان خراش بکار میروند هم نمیتوانند با چنین موادی رقابت نمایند.
جاستین گالیوان (Justin Gallivan) مدیر برنامۀ دارپا میگوید: به چیزهایی که در ساخت خانه شما به کار رفتهاند و احتمال پوسیدگی و خرابی آنها وجود دارد توجه کنید – دیوارها، نمای داخلی. آیا راهی وجود دارد که بتوانید آنها را بصورت زنده حفظ نمایید تا بتوانند خود را تعمیر کنند؟
این موسسه در حال حاضر با یک شرکت به نام اکوتیو (Ecoative) همکاری دارد تا بتوانند قالبهایی فیزیکی برای سازهها درست نمایند. هدف این است که سربازها بتوانند آنها را براحتی حمل کنند و هر جا که نیاز داشتند آنها را سر هم کنند و سرپناهی برای خود درست نمایند.
با استفاده از مواد زنده مانند ستونهای قارچی، خانهها بطور طبیعی رشد کرده و به شکل قالب مورد نظر در خواهند آمد. علاوهبراین، دیگر نیاز نخواهد بود تا سربازان مصالح ساختمانی را به نقاط خطرناک حمل کنند و دچار آسیبهای احتمالی گردند.
در نهایت اینکه، گالوین پیشبینی مینماید که همانند دانههایی که درون محفظۀ خاصی قرار میگیرند و به همان شکل محفظه رشد مییابند، بتوان از مصالح ساختمانی نظیر قطعات الوار ۲ در ۴ نیز به همین طریق استفاده نمود.
در بخشهایی از آسیا، هیچ شناختی در مورد ساختمانهایی با مصالح زنده وجود ندارد. در برخی از موارد، ریشههای درخت در سراسر رودخانه حرکت میکند – این فرآیند ممکن است ۱۵ سال طول کشد – تا بتوانند یک پل زنده را تشکیل دهند تا بتوان از روی آن رد شد. این پلها را میتوان در درۀ لیا (Lya) ژاپن و منطقۀ مگالایا (Meghalaya) که منطقهای در شمال شرقی هند است یافت.
بنابراین اگر کل خانۀ شما رشد نماید و خود را بازسازی نماید، تعجب نخواهید کرد.
به گفتۀ دان دوکتوروف، مدیر ارشد بازاریابی شرکت سایدواک لبز (Sidewalk Labs): ما معتقدیم با ایجاد نوع جدیدی از مکانها که در ساخت آنها از فناوریهای پیشرفته و طراحی های جدید استفاده میشود، این امکان وجود خواهد داشت که بتوان به ایجاد نوآوری در مناطق شهری سرعت بخشید.
[ratings]